YARIYIL TATİLİ KAMP PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ

YARIYIL TATİLİ KAMP PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ

YARIYIL TATİLİ KAMP PROGRAMININ DEĞERLENDİRDİK. 

23.02.2024 15

 

ERZİNCAN TOBB BİNALİ YILDIRIM KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL TATİLİ KAMPININ DEĞERLENDİRİLMESİ

  • Öğrencilerimizin de görüşlerini alarak Okulumuz Akademik Takip Komisyonunda yapma kararı aldığımız ‘’Yarıyıl Tatil Kampı’’na, 12. sınıf öğrencilerimizin neredeyse tamamı katılmıştır.
  • 20-27 Ocak tarihleri arasında 7 gün yatılı olacak şekilde planladığımız programda 09.00- 12.30 saatleri arasında öğrencilerimiz bireysel olarak konu tekrarı ve soru çözümü yapmışlardır. Çalışmaları 90 dakika ders, 20 dakika teneffüs şeklinde olmuştur.

 

  • 12.30- 13.30 arasında yemek molası veren öğrencilerimize okulumuz pansiyonunda kamp süresince yemek ve okulumuzda çay servisi yapılmıştır. Ayrıca ilçelerden gelen öğrencilerimiz içinde okul pansiyonumuz kamp süresince kapatılmamıştır.

 

  • Öğrencilerimiz için her gün 13.30-17.00 saatleri arasında on beşer dakikalık randevulu soru çözüm saatleri ayarlanmış, bu soru çözümlerine öğrencilerimizin DYK kurslarına giren tüm branş öğretmenleri katılmıştır. Bu sayede soruları olan öğrenciler branş öğretmenlerinden 15 dakikalık randevu almak koşuluyla sorularını öğretmenlerine bire bir çözdürme fırsatı bulmuşlardır. Tabii sorusu olmayan öğrenciler 13.30-17.00 arasında da bireysel çalışmalarına devam etmişlerdir. Onların çalışmaları yine 90 dakika ders, 20 dakika teneffüs şeklinde olmuştur.

 

  • 17.00-19.00 saatleri arasında öğrencilerimize yemek yemeleri, namaz kılmaları ve dinlenmeleri için 2 saatlik bir süre verilmiştir. Bazı günler bu sürenin bir saatinde, okulun spor salonunda öğrencilerle öğretmenler arasında voleybol maçları yapılmıştır. Bu sayede öğrencilerimiz, sportif etkinlik yapma fırsatı da yakalamıştır.

 

  • 19.00-22.30 saatleri arasında yine okulda akşam etütleri düzenlenmiş. Etütlerde her gün nöbetçi bir öğretmen ve bir belletmen görev almıştır. Bazı akşam etütleri sonrasında öğrencilere tatlı çiğ köfte gibi ikramlar olmuştur.

 

  • Kamp süresince öğrencilerimiz eğitim danışmanlarıyla da belirli saatlerde görüşerek bireysel çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

 

  • Kampta öğrencilere TYT ve AYT denemeleri sonrasında da analizleri yapılmıştır. Deneme sonrasında öğrencileri ders ortamından biraz olsun uzaklaştırmak için, öğretmenler tarafından okulun bahçesinde mangalda sucuk ekmek etkinliği yapılmıştır.
  • Kampın finalinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle Ergan Dağı Kayak Merkezinde yemek yedik ve sonrasında da kayak yaparak güzel bir gün geçirdik
  • Öğrencilerimizle yaptığımız görüşmelerde öğrencilerimiz kamptan memnun kaldıklarını, birinci dönemde gördükleri konuları tekrar etme, eksiklerini giderme ve konularla ilgili bol bol soru çözerek konuları pekiştirme imkânı yakaladıklarını ifade ettiler.

 

  • Öğretmenlerden, öğrencilerden ve velilerden kamp programıyla ilgili çok olumlu dönütler alındığı için Okulumuz Akademik Takip Komisyonu tarafından olarak böyle programları geliştirerek devam ettirme kararı alınmıştır.

                                                                                                                                                         12.02.2024       

                        Ebubekir ESER                                                                                                                      Uğur MUTLU

                OKUL KOORDİNATÖRÜ                                                                                                           OKUL MÜDÜRÜ